Нашата мисия

Нова ера. Нов цикъл.

Мисията на UMAY е да запознаем жените с по-удобната, изгодна и здравословна алтернатива за месечния им цикъл. Не ви ли е писнало да носите в дамската си чанта обемисти превръзки или цял наръч тампони? UMAY е винаги в чантата ви, като бижу в красива торбичка.
Ние от UMAY казваме „достатъчно!“

Достатъчно сме изпитвали сухото като шкурка усещане при ползване на тампони!
Достатъчно сме се притеснявали от стърчащото конче от бельото или банския ни!

Достатъчно кожата на най-интимното ни място е била раздразнена и изцапана
от превръзките!
Достатъчно сме си давали парите за санитарни материали, които изхвърляме
след 3-4 часа!
Достатъчно сме рискували здравето си, ползвайки тампони!
Достатъчно сме произвеждали огромни количества опасен боклук!
Достатъчно ни е било неудобно в дните от месеца, в които най-много имаме нужда от това!
И достатъчно дълго сме се срамували и притеснявали да говорим за менструалния си цикъл – една от най-свещените мистерии на женствеността.
Вярваме, че е време да променим отношението си към менструалния цикъл – да бъдем по-запознати и по-приемащи. Време е да осъзнаем тайнството и благословията да бъдем жени. Време е за нова ера. За нов цикъл.

Как да разпознаем качествената менструална чашка?

Висококачествената менструална чашка е направена от мек хипоалергенен медицински силикон и се продава с антибактериална торбичка за съхранение от органичен памук.

Защо UMAY са по-добрите менструални чашки?

Във философията на UMAY важно място заема природосъобразния начин на живот и опазването на околната среда. Затова ние внимателно подбираме материалите на торбичките и кутийките, в които се съхраняват нашите чашки. Когато не се ползват, менструалните ни чашки се държат в антибактериална торбичка от органичен памук, която предпазва от развитието на бактериални култури или неприятни миризми. Използването на плат от органичен памук гарантира и че при отглеждането на памучните растения не са използвани опасни или вредни за хората и околната среда химикали. А красивите кутийки от сертифицирана рециклирана хартия, върху които можете да намерите и инструкциите за употреба на чашките, спестяват необходимостта от използването на още хартия за допълнителна листовка. Предимството на менструалната чашка UMAY е че е марка, създадена и базирана в България, което означава бързи доставки, ясни инструкции и при необходимост – помощ на български език.

Как менструалните чашки опазват околната среда?

Някои дамски превръзки за еднократна употреба, опаковките им и пластмасовите апликатори за тампони могат да отнемат до 25 години да се разградят в океана. 20 милиарда дамски превръзки, тампони и техните опаковки, направени от памук и пластмаса се изхвърлят или изгарят всяка година в Северна Америка, което има огромен ефект върху околната среда. Пластмасата в тези продукти може да отнеме до 50 години, за да се разгради на бунището. Тъй като менструални чашки UMAY са за многократна употреба, това значително ще намали нерециклируемия
боклук, свързан с менструалния цикъл, защото при чашките няма ежедневни отпадъци.

Менструалните чашки и добрите каузи

Умай е прабългарска богиня на плодородието, закрилница на жените, децата и семейното огнище. Затова 1 лев от продажбата на всяка менструална чашка UMAY отива за благотворителна кауза, която резонира с философията ни и която избираме заедно с вас в края на всяка година.

Поръчайте своята менструална чашка UMAY и променете отношението си към менструалния си цикъл завинаги!