Защо да избера менструални чашки UMAY?

10 причини да избереш менструални чашки UMAY:

1. С UMAY можеш да плуваш.
2. С UMAY можеш свободно да спортуваш.
3. UMAY издържа до 12 часа.
4. UMAY не пропуска.
5. UMAY не оставя сухото усещане като при ползването на тампони.
6. UMAY е невидима. (забрави за кончето, стърчащо от банския…)
7. UMAY не дразни кожата на интимната зона като превръзките.
8. Използваш една UMAY 5 до 10 години.
9. UMAY пази околната среда.
10. UMAY пази здравето ти и не е асоциирана със синдрома на токсичния шок като тампоните.
Купи своята менструална чашка UMAY СЕГА!

менструални чашки две жени сред природата

Защо менструалните чашки са по-добри от тампоните и дамските превръзки?

UMAY менструални чашки са иновативна алтернатива на познатите тампони и превръзки. Всяка от нас има „онези бикини“, които носи по време на цикъл. Вече няма нужда да съобразявате облеклото си спрямо деня от месеца. Забравете за кървавата гледка и за некомфортното усещане от допира на превръзката. Менструални чашки UMAY не протичат и са далеч по-щадящи към интимната зона. Забравете и за издайнически подаващото се конче от бельото или дори банския ви. Правилно прочетохте – банския. С менструални чашки UMAY можете да плувате, без необходимост да почиствате чашката си след всяко влизане във водата. Какво като сте в цикъл на морето? Менструалните чашки UMAY са невидими, а събират до 4 пъти повече менструална кръв, отколкото стандартния тампон, и ви позволяват да загърбите добре познатите неудобства от факта, че ще ви дойде точно, когато трябва да сте на плаж.

Менструалните чашки са:

По-здравословни

За разлика от тампоните, менструалните чашки не се свързват със смъртоносния Синдром на токсичния шок. Тампоните съдържат целулозни фибри, които драскат стената на влагалището и позволяват на токсини да навлязат в организма. А изсушаването при ползването на тампони наруша-ва естествената влажност на вагината, необходима за поддържането на нормалното Ph и вагиналната флора. 

Менструалните чашки UMAY са създадени от медицински силикон и няма никакви противопоказания за продъл-жителна употреба, дори до 12 часа или по време на сън. 

По-удобни

менструални чашки са по-удобни
С менструални чашки UMAY можете спокойно да спортувате и плувате без притеснение от протичане и без да се налага да почиствате чашката си често, тъй като лекият вакуум, който създава тя във вагината, не позволява на вода да навлиза навътре или менструална кръв да изтича навън. За сравнение – тампоните абсорбират водата, което може да доведе до инфекции.
 
А най-удобното е, че менструалните ви чашки UMAY винаги са в дамската ви чанта, като бижу в красива торбичка. Така цикълът никога не може да ви изненада.

По-изгодни

менструални чашки са по-изгодни от превръзките

Чашката UMAY е икономична и ви спестява ежемесечното купуване на тампони и превръзки. Ако предположим, че една жена ще има менструация в продължение на 40 години, то тя ще използва приблизително 11 000 тампона или превръзки. Същата жена може да използва за този предиод само 5 менструални чашки UMAY. При цената на пакет дамски превръзки от около 5 лева или кутийка тампони от около 3-4 лева, UMAY започва да ви спестява пари много преди края на първата година от ползването ѝ.

По-екологични

менструални чашки са по-екологични от тампоните

Близо 28 000 тампона попадат в океана всеки ден. Използвайки UMAY, няма повече да ви се налага да изхвърляте тампони, аплика-тори или дамски превръзки, които неизменно съдържат в себе си пластмаса и токсични материали.

Пластмасата в тези продукти може да отнеме до 50 години, за да се разгради на бунището. Тъй като менструални чашки UMAY са за многократна употреба, това значително ще намали боклука, свързан с менструалния цикъл, защото при чашките няма ежедневни отпадъци.

 

БОНУС: Някои дами споделят, че използването на менструални чашки UMAY намалява болките по време на цикъл. Това вероятно се случва заради специфичната позиция на чашката във вагината, която може да допринесе за намаляване на контракциите на матката при ежемесечното ѝ изчистване.

91% от дамите, ползвали менструални чашки, биха ги препоръчали.

В канадско проучване от 2011 г. (Howard et al. 2011. FLOW (finding lasting options for women): multicentre randomized controlled trial comparing tampons with menstrual cups. Canadian Family Physician), учени сравняват употребата на тампони и менструални чашки, за да установят дали чашките са подходящ заместител на конвенционалните продукти за дамска хигиена. След 3 менструални цикъла, дамите, които използвали менструални чашки били толкова доволни от продукта, колкото и тези, които продължили да използват тампони. Статистиката показала, че за дамите, които използват чашка, е много по-удобно да се справят с цикъла си, отколкото за тези, които ползвали тампони, и много по-рядко се сблъсквали с протичане. 91% от дамите споделят, че ще продължат да използват менструални чашки и че биха ги препоръчали и на други. 

менструални чашки се препоръчват от повечето ползвали ги жени

Колко пари спестявам, ползвайки менструални чашки UMAY?

Използвайки менструални чашки, можете да започнете да спестявате пари още след първите 6 месеца на ползване, а една чашка може да се използва в продължение на 5-10 години. Ако на година харчите 50-60 лева за тампони и превръзки, за целия си живот ще похарчите поне 2000 лв. за санитарни продукти. Ако използвате менструални чашки UMAY, тази сума намалява до между 150 и 250 лева. За целия ви живот. Така ще допринесете и за опазването на околната среда и ще помогнете за намаляването на бройката от близо 28 000 тампона, които попадат в океана всеки ден.
Купи своята менструална чашка UMAY СЕГА!

менструални чашки спестяваш пари и то доста

Поръчайте своите менструални чашки UMAY и променете отношението си към менструалния си цикъл завинаги!