За нас

Човекът зад менструални чашки UMAY

Казвам се Александра Алгафари и съм млада и активна жена, която води много динамичен живот. Имам много лица. Основно съм психотерапевт. Понякога съм ПР на едно от най-успешните частни училища в страната. Друг път съм предприемач. Вкъщи съм и домакиня. Грижа се за много животни. Посещавам множество лекции и семинари. Често пътувам. Обожавам йога. Всъщност, май съм като повечето жени в днешно време – неуморна, много дейна и с много, много роли, които изпълнявам в ежедневието си. Звучи ли ви познато? При многото задачи, които имам на ден, ми беше трудно и некомфортно често да намирам време за смяна на превръзки и тампони. А и се ужасявах, когато осъзнавах какво огромно количество пластмасов боклук беше свързано с цикъла ми всеки месец. Затова ми беше изключително интересно, когато открих менструалните чашки преди няколко години. Най-любопитно е, че ми бяха показани от мъж! След като проучих всичките ползи и предимства на чашките пред тампоните, веднага си купих първата менструална чашка и никога повече не се върнах на тампони. Животът ми се промени. Бях изумена как такъв невероятен продукт въобще не е познат сред българските жени. Затова и реших да създам UMAY. Толкова силно и искрено вярвам в качествата и удобствата от ползване на менструална чашка, че се чувствам длъжна да споделя тази тайна с колкото може повече жени и да им покажа, че могат да се чувстват комфортно по време на менструация, да спестят страшно много пари и да опазват околната среда само с тази малка промяна.

Историята на менструалните чашки и защо чувам за тях чак сега?

Менструалните чашки всъщност се появяват доста отдавна – още през 30-те години на миналия век, като първите се произвеждат от гума. През 2001 година се появява и силиконовата менструална чашка, която се превръща в предпочитания вариант за много жени заради хипоалергенните характеристики на медицинския силикон. Не е необичайно и че чувате за менструалната чашка чак сега, защото компаниите, които ги произвеждат разчитат основно на разпространение „от уста на уста“. Тъй като чашките са дълготраен продукт, който може да се ползва от една жена 5-10 години, скъпоплатената реклама с цел бързи продажби не влиза във философията на компаниите-производители на менструални чашки.

Коя е UMAY?

Умай е прабългарска богиня на плодородието, закрилница на жените, децата и семейното огнище, съпруга на бог Тангра. Умай са наричани съпругите на хановете, които са считани за владетелки и богини. От монголски, думата Умай означава “утроба”. Умай олицетворява женското начало и женствеността, които ние приветстваме. Менструални чашки UMAY позволяват да събудите интимната
връзка с вашата женственост, като променят отношението ви към менструалния ви цикъл завинаги.

Поръчайте своята менструална чашка UMAY и променете отношението си към менструалния си цикъл завинаги!