Как се използва UMAY?

Как се поставя UMAY?

Дезинфекцирайте своята менструална чашка UMAY преди всяко ползване, като я преварите. Сгънете своята UMAY по един от посочените начини.

Можете да навлажните чашката, като използвате топла вода, за да улесните поставянето. Приклекнете леко и поставете своята UMAY във влагалището. Имайте предвид, че менструалната ви чашка заема по-ниска позиция във влагалището за разлика от тампона. За да се убедите, че вашата UMAY се е разтворила напълно и е застанала плътно по влагалищните стени можете да прокарате пръст по обиколката ѝ или да стиснете с пръсти дъното и да развъртите леко чашката, за да заеме правилната позиция.

Ако е необходимо, изрежете и скъсете стволчето на чашката за повече комфорт. Може да ви отнеме няколко опита, докато усъвършенствате поставянето на своята UMAY, като при първите пъти може да използвате ежедневна превръзка, за да избегнете протичане. Когато свикнете с поставянето ѝ, ще откриете удоволствието и лекотата от ползването на революционната менструална чашка, която може да носите до 8-12 часа и да ползвате дори нощем.

Изваждане и Почистване

За да извадите своята UMAY, стиснете лекичко дъното на чашката с 2 пръста, за да освободите вакуума, който я държи на мястото ѝ. Не дърпайте чашката рязко и само за стволчето, тъй като това може да засили вакуума и да предизвика неприятно усещане. След това плавно издърпайте чашката под ъгъл, стремейки се отворът ѝ да е насочен нагоре. Изсипете съдържанието в тоалетната, изплакнете вашата UMAY и можете да я поставите отново.

За да почистите своята UMAY, кипнете вода в съд и потопете напълно чашката си. Във водата можете да добавите сол или оцет, за да се почистят добре налични петна. Оставете я да ври 4-5 минути. Водата трябва да покрива напълно менструалната чашка. При измиване можете да използвате и обикновен сапун, който внимателно да изплакнете след това.

Имайте предвид, че е нормално с времето вашата UMAY да потъмнее и да промени цвета си. Съхранявайте своята UMAY в нейната антибактериална торбичка от органичен памук.

Поръчайте своята менструална чашка UMAY и променете отношението си към менструалния си цикъл завинаги!